Evenementen 2020

20 t/m 26 april: Nationale Museumweek
Tijdens de Nationale Museumweek staan de museumschatten volop in de schijnwerpers. Ook de Zeeuwse musea hebben deze week extra activiteiten. Kijk voor een overzicht op: www.nationalemuseumweek.nl of www.zeeuwseankers.nl.

12 & 13 september: Open Monumentendag
Het landelijk thema van Open Monumentendag is dit jaar 'Leermonument'. Een groot aantal monumenten, waaronder ook verschillende Zeeuwse musea, zijn deze dagen gratis toegankelijk. Meer informatie? Kijk op www.openmonumentendag.nl of www.zeeuwseankers.nl.

9, 10 en 11 oktober: Nationale Archeologiedagen
Stap in de wondere wereld van de archeologie tijdens de Nationale Archeologiedagen. Kom zien, horen, ontdekken en graven. Er zijn tal van activiteiten, voor jong en oud, ook bij een aantal musea. Kijk voor de activiteiten op www.archeologiedagen.nl of www.zeeuwseankers.nl.

Oktober: Maand van de Geschiedenis
De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiede-nisevenement van Nederland. Dit jaar worden er rond het thema ‘Oost/West’ verschillende tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd. Kijk voor het overzicht op www.maandvandegeschiedenis.nl of www.zeeuwseankers.nl.

24 oktober: Nacht van de Nacht
Ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Ook in Zeeland worden activiteiten georganiseerd, ook door musea. Meer informatie? Kijk dan op www.nachtvandenacht.nl of www.zeeuwseankers.nl.

schooltijd 2020 wisselexpositie